Renovera torpargrund

Har du ett hus med torpargrund? Har du känt att det börjat lukta lite unket i hemmet? Då kan det vara torpargrunden som ställer till det. Eftersom fukt på ganska kort tid kan förstöra ett helt hus är det viktigt att du tar tag i problemet så fort som möjligt.

Gör det själv eller anlita hantverkare

Innan du påbörjar arbetet bör du veta att det tar relativt lång tid att renovera torpargrund. Om du har möjlighet att få hjälp är det därför alltid att rekommendera. Det kan också löna sig att ta in hantverkare som utför arbetet åt dig. Det kostar lite extra men du kan vara säker på att det blir bra gjort.

Fukt, en husägares värsta mardröm

Problemet med torpargrundar är att de i kombination med dagens isoleringsmetoder är en stor källa till fukt. Eftersom våra golv är så välisolerade blir grunden inte ventilerad och har därför ingen chans att torka ut. När du renoverar måste du därför riva ut en hel del isolering så att grunden kan bli helt torr. De stunder du inte arbetar på torpargrunden kan du ta hjälp av en avfuktare så att inte mögelsporer och liknande har en chans att få fäste.

 

För en frisk boendemiljö

För att du skall kunna trivas i ditt hus är det viktigt att du minimerar risken för sjukdomar på grund utav boendemiljön. Hög luftfuktighet är inte negativt bara för bjälklaget, det är även negativt för din hälsa. Det är av den anledningen också viktigt att njuta av en varm dusch så fort arbetet med torpargrunden är avklarat för dagen, eftersom svamp och mögel trivs alldeles utmärkt på den fuktiga och varma huden.