Renovera golv i husvagn

Att renovera husvagnen själv är fullt möjligt. Det är vanligt med fuktskador i husvagnar och när man drabbas är det bra att kunna åtgärda problemen själv. Särskilt gamla husvagnar drabbas ofta av fuktproblem. Om man har en gammal vagn är det viktigt att inte köra för fort när det regnar mycket, för då ökar risken.

Fuktproblem i husvagnen

Att husvagnen blir fuktig invändigt är inte bra. Det kan leda till problem med mögel som kan vara farligt för hälsan. Om din husvagn drabbats av fuktproblem bör du byta ut det fuktskadade materialet och ersätta det med nytt torrt material. Det är också viktigt att identifiera källan till problemet, till exempel dålig tätning i skarvar.

Hur gör man?

Om golvet i husvagnen är fuktskadat behöver du ta reda på hur du ska gå tillväga för att byta ut det skadade materialet. Prata gärna med din lokala husvagnshandlare för att få några goda råd och tips kring hur du ska åtgärda problemen. Många husvagnshandlare har också verkstäder och säljer material för reparation av husvagnar.

Reparera gärna husvagnen själv

Att renovera husvagnen själv är inte så svårt. Det är fullt möjligt att laga till exempel en fuktskada i golvet själv. Hos din lokala husvagnshandlare kan du köpa det material du behöver. Dessutom kan du få goda råd om hur du ska göra. Det är bra om man är någorlunda händig om man ska göra allt jobb själv eftersom det kan kräva en del snickararbete.