Parkettrengöring

Har ditt parkettgolv börjat se lite matt och tråkigt ut? Skulle du vilja få tillbaka den glans det hade när det var nylagt? Står du frågande inför hur du skall göra? Var bara lugn, vi hjälper dig! Läs vidare och ta del av de metoder som kan hjälpa dig att återställa ditt golv till sin forna glans.

Ställ undan slipmaskinen

Om ditt golv bara tappat sin glans och inte är repat finns det egentligen ingen anledning att slipa det. Istället kan det vara dags att polera det. Du börjar med att dammsuga golvet grundligt för att få upp varenda hårstrå och varenda gruskorn. Därefter tvättar du det noga med rent vatten. När golvet är torrt är det dags för själva poleringen.

Vilket medel skall jag använda?

Du kan välja att använda antingen en parkettpolish eller ett vax anpassat för parkettgolv. Båda varianterna kan användas på lackade trägolv och ger i stort sett samma resultat. Vax skyddar ytan lite bättre än vad polish gör, dock skall du ha i åtanke att inte använda för mycket vax eftersom detta kan göra golvet klibbigt.

 

Ett glänsande golv ger hemmet nytt liv

Glänsande och välpolerade golv skvallrar om ett älskat och väl omhändertaget hem. Det kanske krävs lite arbete för att få golven vackra igen, men å andra sidan behöver de inte behandlas speciellt ofta. Tänk bara på att golvet verkligen måste vara rent innan du påför önskad produkt, oavsett om det är vax eller polish, annars stannar grus och annan oönskad smuts kvar under den nya ytan.