Parkett på vägg

Trender kommer och går, några är unika och älskade av många, andra försvinner fort för att aldrig pratas om igen. En utav de senaste är att fästa parkettgolv på väggarna, antingen på hela väggen eller som en mindre detalj. Denna trend har växt sig stor under kort tid och ser inte ut att försvinna än på ett tag.

Ett stort urval

Den som tidigare lagt golv vet att möjligheterna med parkett är många. Det finns ett stort antal färger och designer att välja mellan, något som gör det enkelt att hitta ett stil som passar perfekt. Till skillnad från vanliga målade väggar är parkett dessutom oerhört användarvänligt och lätt att tvätta av.

Trä på väggarna

Det har länge varit modernt att fästa råa träplankor på väggarna och på så vis skapa snygga fondväggar. Detta kräver dock en hel del arbete, något som gjort metoden olämplig för till exempel lägenheter. Med hjälp av parkett kan du skapa i stort sett exakt samma look, samtidigt som mängden arbete och efterarbete minskar.

 

Praktiskt och modernt

Ännu vet vi inte om detta är en trend som kommer stanna, det är något som tiden får utvisa. Sammanfattningsvis kan vi dock säga att parkett på väggarna är ett bra alternativ för framförallt barnfamiljer. Eftersom materialet är avtorkningsbart kommer du slippa syltkladdiga handavtryck på väggarna samtidigt som den snygga parketten är en snygg detalj mot den minimalistiska och enfärgade väggen.